TORE HARRASTUS! Hendrik Sal-Saller: kui mina sellega alustasin, siis GPS-vidinaid ei olnud

Toimetas Anete Tolli, 8. august 2024

„Aasta alguses purjetasin Kariibidel. Seal olid kolmemeetrised lained ja tugev tuul. Mõned aastad tagasi seilasin Seišellidel paar nädalat. Need on olnud toredad aktiivsed puhkused,“ räägib Hendrik Sal-Saller (58) Vikerraadios oma harrastusest, milleks on purjetamine. Smilersi solist rääkis lisaks, millal on plaan bändi tegevus lõpetada ja millised näevad välja nende töised suved.

Üle kolmekümne aasta Smilersi bändi vedanud Hendrik Sal-Saller räägib, et on pärast pikka pausi naasnud taas aktiivse hobi juurde, mis talle naeratuse näole toob. „Purjetamine on selline naljakas ja huvitav asi, et selle jaoks peab ikka plaane tegema. Aastaid mõtlesin, et tahaks ka purjelaeva peale minna. Ühel hetkel sebisin ennast soomlaste purjeseltskonda sisse. Sealt hakati mulle näitama, kuidas miski käib. Käisin Soomes isegi kursusel, kus õpetati baasmeremärke ja navigeerimisoskuseid. Sel ajal, kui mina sellega alustasin, siis GPS-vidinaid ei olnud. Pidi kaardi ja visuaali järgi sõitma,“ pajatab Hendrik, kellel tuli purjetamisega 15 aastat pausi sisse ja merele ei läinud. Nüüd on ta selle taas avastanud.

„Mõned aastad tagasi sattusin purjelaeva Linda peale ja sealt hakkas merel käimise õnn ja rõõm taas pihta,“ räägib Saller. Mehel endal veel purjelaeva ei ole, ta käib teiste purjekate peal külalismadruseks. „See on minu elukutse juures parem variant. Kui loeksin kokku kõik need päevad, kui saaksin Eestis merel olla, tuleks kahe käe sõrmedel napilt kokku. Minu jaoks on purjetamine vaba aja veetmine.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?