SÕLTUVUSTEST VABA! „Rannamajast“ tuntuks saanud Oskar Süvari pööras pärast vanglat elus uue lehekülje: on olnud ropp vaev jõuda siia, kus praegu olen

Liisa Mugra, 4. september 2024

„Muutus algab alati inimesest enesest ja ma ei taha võtta osa sellest alkoholistatistikast. Samuti nagu vanglasse tagasi sattujate protsendist. See ei defineeri mind inimesena,“ räägib Oskar Süvari, kes on pärast vanglat pööranud enda elus täielikult uue lehekülje. Ta on end sõltuvustest täielikult vabaks kiskunud ja ootab helgusega, mis tulevikul pakkuda on.

Tõsieluseriaalist „Rannamaja“ tuntud Oskar Süvari (27) mõisteti vangi, kuna kuulus narkojõuku, mis käitles 2,1 miljoni euro eest uimasteid. Rootsi kardinate taga tuli mehel veeta üle aasta. 2021. aastal vabadusse saades oli Oskari hinges palju segadust ja omajagu hirmu tuleviku ees. „Ma ei osanud seisukohta võtta. Pidin esmalt välismaailmaga uuesti kontakti saama,“ meenutab ta toonaseid emotsioone.

Alguses arvas noormees, et pärast vanglast vabanemist saab tema suurimaks väljakutseks töö ja kodu leidmine. „Ma ei ole otseselt tundnud, et keegi keelduks mind mineviku pärast tööle võtmast. Kindlasti on seda olnud, aga see pole toimunud nii, et sellest teadlik oleksin.“ Kuid märksa suurem väljakutse on olnud iseendaga leppimine. „Ma „peksin“ ennast meeletult selle kogemuse pärast. Olin natuke eksinud, sest polnud enda jaoks seda läbi mõelnud, mida oleks mõistlik edasi teha. Nüüd, aastad hiljem, ma nii ei mõtle. Ainult tegutsen. Elan omas mullis ja ajapikku saab nii sellest eluperioodist kaugele triivitud,“ räägib ta. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?