MOTOMEHED, KES ISE ENDALE KAHJU TEEVAD | Hanno Velt: ratta madala käiguga piirajasse kräunutamine on ikka tobe ja arusaamatu

Hanno Velt, 19. september 2024

Kiiruskatsed südalinnas, tagarattal sõitmine ja foori taga mootorratta „piirajasse laskmine“ pole äge, vaid kehv liikluskultuur ja päris sõidumehed Viru ringil niimoodi hullamas ei käi, räägib Eesti üks läbi aegade edukamaid ringrajasõitjaid ja motokeskuse Velt Motocenter omanik Hanno Velt.

Olen tsiklitega sõitnud pea 40 aastat, sealhulgas 23 aastat ringrajal bike’idega võistelnud, ja nii suur motoentusiast kui olla saab. Tunnen, et üldine liikluskultuur tänavatel küll aastatega paraneb, autojuhid arvestavad motikameestega rohkem, aga on ka neid rattureid, kes motomeeste mainele ise kahju teevad.

Üldjuhul sõidavad riskantselt ja teiste suhtes hoolimatult need ratturid, kelle sõiduoskused on napid, nad alles avastavad seda maailma ja n-ö realiseerivad nüüd teises nooruses tekkinud võimalusi. Tihti kogenematu sõitja ise ei teagi, kui ohtlik on amatöörlik pullitegemine tegelikult endale ja teistele. Nalja pole, juulis sai mootorratastega toimunud õnnetustes surma lausa neli inimest.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?