FILMIARVUSTUS | „Reagan“ teeb legendaarsest presidendist ebausutava supermehe. Aga algajale ajaloohuvilisele abiks ikka!

Merle Luik, 19. september 2024

Kui tööinimene tahab Tallinnas minna vaatama filmi „Reagan“, peab ta enda aega hoolega planeerima. Mingil segasel põhjusel näidatakse seda siinsetes kinodes näiteks teisipäeval kell 11 või kolmapäeval 21.00. Loomulikult tekitab taoline ajaplaneerimine küsimuse, kas film on siis tõepoolest nii halb, et pole mõtet seda kinokavades normaalsele ajale sättidagi?

Lõpuks leidub paaris kinos ka mõni mõistlikum aeg, nii saab linateos nädalavahetusel ka lõpuks ära vaadatatud. Ja õnneks on saalis isegi rahvast, silm püüab kinni isegi tuntud poliitiku riigikogu väliskomisjonist. Õnneks selles mõttes, et kuigi ei saa öelda, et filmi näol on tegemist tohutult võimsa šedöövriga (mis ei tähenda ka, et see oleks üdini halb), on hea meel näha, et Reagani kui persooni vastu tuntakse Eestis siiski huvi. Oli ta ju meie elu ja meie riigi seisukohast vaadatuna tõenäoliselt ikkagi olulisim USA president üldse.

Muide, filmil on ka üks üsna otsene seos Eestiga. Või noh, vähemalt meeldib meile nii mõelda. Nimelt mängib Reagani esimest abikaasat Eesti juurtega näitlejatar Mena Suvari. Liiga kandev roll pole, nii et see nüüd selleks. Lihtsalt fun fact.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?