„TAL OLI KAPIS MITU AASTAT VANA LIHA!“ Kas toit säilib sügavkülmas igavesti?

Reti Jõerand, 10. september 2024

Kas pikalt külmikus redutanud ja „kõlblik kuni“ tähtaja ületanud toite on ikka ohutu süüa? „Sügavkülmas aeglustuvad kõik protsessid, aga toimunud protsessid ei muutu olematuks,“ nendib lõhna- ja maitseteadlane Kristel Vene.

Mõnd aega tagasi kirjutas Õhtuleht, et nii nooremad kui vanemad inimesed on altid ostma ja tarbima viimase kuupäevaga tooteid keskkonnateadlikkuse või raha kokkuhoiu nimel. Väga populaarne on ka osta allahinnatud tooteid koju hulgi, et need siis sügavkülmas hoiustada. „Paljud kliendid, nende seas ka noored, ostavad näiteks säilivuskuupäevale lähenevaid allahinnatud lihatooteid ja panevad need kodus sügavkülma, kus need võivad rahulikult olla kuni paar-kolm kuud!“ selgitas siis Selveri kommunikatsioonijuht Mariann Järvela.

TikTokis kerkis sügavkülmas toiduainete hoiustamise teema esile humoorikas võtmes. Nimelt tegi üks sisulooja nalja stiilis: „Kui tuled vanaemale külla ja ta palub sul liha sügavkülmast välja võtta, aga selle säilivuskuupäev ulatub eelmisesse sajandisse!“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?