ÕL LÄTIS | Mida arvavad kohalikud alla kukkunud Vene droonist? „Siin on inimesi, kes oleksid õnnelikud, kui Venemaa siia tuleks.“

Angelina Lon, Merilyn Närep, Foto: Angelina Pjatkovskaja, 10. september 2024

Lätis juhtus laupäeval midagi ärevaks tegevat: idapiirist mõnekümne kilomeetri kaugusel kukkus alla Vene droon. „Ukraina sõja taustal on meil kogu aeg tunne, et äkki oleme järgmised. Minu sugulased välismaal kirjutasid kohe uudise peale, et kui miskit juhtub, tulge meie juurde,“ kirjeldab kohalik elanik.

Läti võimud teatasid, et laupäeval Rēzekne kandis alla kukkunud Vene õhusõiduk oli lõhkeainega täidetud Shahed-tüüpi droon. Esialgse info järgi polnud droonil Lätis vaenulikke eesmärke ja see sattus sinna Valgevenest.

Rēzekne vald asub Ida-Lätis Latgale piirkonnas ja ümbritseb Rēzekne linna. Vald ei puutu vastu Venemaa piiri, ent see kant meenutab venekeelse elanikkonna rohkuse poolest meie Ida-Virumaad. Tõsi, seal tegeldakse peamiselt põllumajandusega. Rēzekne on aga endine tööstuslinn, kus paljud omaaegsed tehased on nüüdseks suletud. Selle lähedal on mitu militaarobjekti ja sel nädalavahetusel toimus seal üleriigiline sõjaväeõppus Namejs 2024.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?