JUHTKIRI | Tartusse saabuvad Briti poissmeeste asemel nüüd sealsed pätid?

Ohtuleht.ee, 11. september 2024

Nullindatel seiklesid Eesti suuremates linnades Briti poissmehed, kes tõid siia küll raha, aga ka paksult pahandusi, paljud meelelahutuskohadki panid neile keelu peale. Nüüd on siis käes Briti „pahade poiste“ kord Maarjamaad avastada? Loodetavasti oleks selline tehing meile veidi kasulikum – vabaduse valvamisestki võib vahel saada teenus, mida edasi müüa.

Suurbritannias on probleem, sest vange on rohkem kui pogris kohti. Meil aga on augud riigieelarves. Kogu see vastastikku kasulikuna näiv plaan tundub ilus vaid esmahetkel. Kuigi tartlased Õhtulehe küsitluse kohaselt ei leia, et Ühendkuningriigi kaakide saabumine kedagi kuidagi morjendaks – linnaluba nad siin ei saa ja kui aeg käes, viiakse ära ka –, on küsimusi ikka omajagu.

Kui palju selline teenus ikkagi meile endile maksma läheb ja kas saadav raha seda üldse katab? On meil piisavalt personali, kes saaks hakkama kinnipeetavatega, kes räägivad hoopis teisi keeli ja järgivad sageli ka aktiivselt teist usku? Mis saab nende tervishoiust – tuleb see meie enda niigi piiratud võimaluste arvelt? Kas leiduks üldse vange, kes ei näe siiatulekut lisakaristusena?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?