GALERII | TIBENS-TOBENS TEATRIPIDU! Ugala avaprallel ei saadud läbi Lätita ega ka üllatuskiusuta

Aigi Viira, 17. september 2024

Jõngid mehed vantsivad mööda Ugala teatri koridori hanerivis. Valdavalt mustas nagu lavamehed muiste. Ei pööra ümbritsevale nõrkagi tähelepanu. Mis sest, et teatris on kombeks kõigile vastutulijaile tere öelda. Mine tea, võibolla lätlased? Teatrimajas ju pärast Viljandi-Valmiera teatrite ühist esietendust lätlasi päris ohtralt. Ei ole lätlased, ei ole lavamehed, Karl-Erik Taukari bänd hoopis!

Põhjuseks, miks tumedarõivalisi taukarlasi läti lavameesteks pidada, on sel õhtul jalaga segada. Läti hõngu ja rõõmu on seekordne Ugala majapidu täis. Et 105. hooaja avas Ugala ja Valmiera teatri ühislavastus „Cosmopolitan“, kus kõlavad kõrvuti eesti, läti, inglise ning vene keel, on majas terve hulk lätlasi. Ning kuuevarbaliste naljad kõlavad täiesti legaalselt. Nii laval kui ka lava taga. Iseasi, kuidas läti publik need vastu võtab, kui „Cosmopolitan“ ka Valmieras esietendub.

„Võibolla on mulgi nüüdseks kuues varvas kasvanud, siin Eestis olles,“ naerab 45 hooaega Valmiera teatris töötanud näitleja Jaanus Johanson, Läti-eestlane. „Aga selle üle, kuidas lätlased meie lavastuse vastu võtavad, mõtlen kartusega. Täna oli saalis nii hea publik, kes võttis huumorit nii hästi vastu, et hakkan hirmuga mõtlema, mis Valmieras juhtuma hakkab!“ Mine tea, vindiga nalju kostab ses lavaloos kõikide kohta, oma osa saavad ka eestlased ning venelased.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?