Karmel Killandi „Eesti laulu“ kärpest: on põhjust rõõmustada, sest sõel on tihedam!

Anna-Maria Veidemann-Makko, 24. september 2024

Möödunud nädala alguses selgus, et „Eesti laulu“ konkursil ei ole järgmisel aastal poolfinaale, vaid üksainus superfinaal, kuhu pääseb žürii otsusega 15 parimat pala ning üks rahvahääletuse tulemusel. Kärpest tulenev muudatus on kohati artistide seas pahameelt tekitanud, sest võimalus ennast näidata on väiksem, nagu ka finaali saamise võimalus. Karmel Killandi aga selles kärpes tragöödiat ei näe.

ERR-i elamussaadete toimetuse juht Karmel Killandi tõdeb, et on näinud-kuulnud küll artistide nurinat, et kärbitud versioon „Eesti laulust“ ei luba neil nii palju artistina särada ning noortel ja tundmatutel artistidel on veelgi keerulisem sõelale jääda. Avalikult on sõna võtnud Uudo Sepp ja Silver Laas, kes on väljendanud kahetsust selle üle, et võrreldes žürii omaga on rahva hääle mõju edaspidi väiksem. „Rõhutaksin siiski, et kõige olulisem on hoopis see, et finaalis on tänavu 6 laulu rohkem ja saame oma artisti maailmale näidata. Žürii koosneb mitmekümnest oma ala tipptegijast, kellel on muusika- ja meelelahutustööstuses palju ette näidata,“ räägib Killandi.

Ta toob välja teisegi positiivse noodi: kui on vähem osalejaid, siis saab neile põhjalikumalt pühenduda ja erinevate ERR-i platvormide ja kanalite kaudu neid promoda. „Muusikud võiksid hoopis rõõmu tunda, sest saame valitud lugudega rohkem tegelda – neid lihvida, lavashow kvaliteeti tõsta ja olla nii konkurentsivõimelisemad ka naaberriikidega võrreldes, sest finaali hindab juba välismaa žürii, kelle maitse erineb kodupubliku omast. Usun, et 15. veebruari superfinaali kontsert tuleb üks tugevamaid nii tasemelt kui visuaalselt, sest saame selleks põhjalikult valmistuda,“ on Killandi lootusrikas.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?