Rallitalent Hanna Lisette Aabna loodab fännide abil Saaremaa rallile pääseda. „Mul pole õrna aimugi, mis saab edasi või kuidas peaksin tippsporti jätkama.“

Lenel Karu, 24. september 2024

Eesti naisrallisõitjate tulevikulootus, 18aastane Hanna Lisette Aabna ei pääsenud Poolas Beyond Rally arenguprogrammis kolme parima sekka ning nii kustus lootus startida uuel aastal Junior WRC sarjas. See oleks talle vajalik olnud üksnes seetõttu, et raha puudumine on seadnud suure küsimärgi neiu tulevikule rallimaailmas. Praegu proovivad teda aidata Eesti rallifännid, kes koguvad raha, et Aabna saaks oktoobris osaleda Saaremaa rallil. Registreerimine lõppeb 30. septembri õhtul.

Hanna Lisette Aabna on tänulik, et mahtus üldse maailma parima 15 sõitja sekka, kes Beyond Rally arenguprogrammi pääsesid. Kolm päeva Poolas andsid talle palju vajalikke teadmisi ja kogemusi, esialgne kurbus on üle läinud. Veelgi enam, Aabna sai kinnitust, et teda oodatakse tagasi ka järgmisel aastal.

„Olen ikkagi rohkem õnnelik kui kurb,“ kirjeldas Aabna. Ta tõdes, et koha peal valasid mitmed neiud lõppotsuse järel kõvasti pisaraid. Kolmeks parimaks sõitjaks, kes pääsevad oktoobrikuus toimuvale Kesk-Euroopa rallile, valiti belglanna Lyssia Baudet, soomlanna Suvi Jyrkiäinen ja sakslanna Claire Schönborn. Nad kõik istuvad võistlusel Rally3 auto rooli ja neist üks saab võimaluse järgmisel hooajal juunioride MM-sarjas täishooaeg kaasa teha.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?