ÕL VIDEO | PÜSSID NAISED: mis paneb daame üha rohkem relvalube tegema? Kas laskmine on seksikas?

Anna-Maria Veidemann-Makko | Video: Erki Pärnaku, 17. detsember 2022

NAISED JA RELVAD: Relvaomanikud (vasakult) Brigita Anton, Mariita Mattiisen ja Kadi Lambot omavad kõik nii relvaluba kui ka isiklikku relva. Loo autor (all paremal) sai esimest korda Tondi Lasketiirus käe laskmisel valgeks.

(Erki Pärnaku)

Tänavusel pingelisel aastal on varasemast märksa rohkem eestlasi soetanud relva ja käib lasketiirudes harjutamas. Relvadest huvituvad ka püssid naised. „Meditsiiniasutuse juhina on see oskus mulle vajalik,“ sõnab Kadi Lambot, keda tõukas relvaluba tegema osalt sõda Ukrainas. Mõni daam tunneb, et laskmisoskus lisab enesekindlust. „Kindlasti teeb relva õige käsitsemine seksikaks,“ leiab ilusalongi juht Brigita Anton.

Eestis on nii meeste kui ka naiste seas relva taotlejate hulk pärast Ukraina sõja eskaleerumist tuntavalt kasvanud, sedastab politsei relvalubade statistika. Võrreldes eelmise aastaga on esmakordselt relvaregistrisse kantud isikuid suisa 68 protsenti enam. Meeste seas on isikliku relva omanike hulk kasvanud pea poole võrra. Kui mullu tegi endale relvaloa 112 naist, siis tänavu 177. Keskmine naiste vanus on seejuures 39 aastat.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?