Rait Ratasepp läheb maailmarekordit püüdma emotsioonide virvarris: kõige elumuutvamad sündmused on lähedase surm ja lapse sünd – mul sattusid need nüüd mõlemad kokku

Kaspar Koort, 2. august 2024

Reede hommikul kell seitse, kui suvepuhkust nautivad inimesed veel magusasti voodist teist külge saavad pöörata, sulpsab ultrasportlane Rait Ratasepp Vinni spordikeskuse basseini, et alustada oma järjekordse suure eesmärgi poole püüdlemist: ületada enda korraldataval MK-etapil kümnekordse ultratriatloni maailmarekord. Paraku on isand Saatus teinud seekordse katsumuse Ratasepa jaoks eriti keeruliseks: alles kolmapäeval pidi ta matma lähedase inimese, uue nädala esmaspäeval peaks aga ilmavalgust nägema ultrasportlase teine laps.

Kümnekordse ultratriatloni (kümnel päeval järjest täispikk triatlon ehk kümme korda 3,8 km ujumist, 180 km rattasõitu ja 42,2 km jooksu) kehtiv maailmarekord on 106 tundi ja 32 minutit. Ratasepa sihiks on mitte lihtsalt selle ületamine, vaid ka see, et saada koguaeg alla 100 tunni. See tähendaks, et igal päeval peaks tema tulemus jääma alla kümne tunni.

Elu ja surm käivad käsikäes

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?