INSPIREERIV! Pariisi olümpial võistelnud ühe käega lauatennisist: võin teha kõike, mida tahan

Kai-Melli Kapten, 10. august 2024

Kuigi paraolümpiale antakse Pariisis start 28. augustil, siis ühe käega brasiillanna Bruna Alexandre oli võistlustules juba nüüd, osaledes võistkondlikul lauatennise turniiril. Selliseid sportlasi, kes osalevad nii tava- kui ka paraolümpial on läbi ajaloo olnud vaid üksikuid. Brasiillastest oli ta esimene.

„Paljude asjade puhul ei pane ma isegi tähele, et mul on puue,“ ütleb Alexandre, kellel amputeeriti imikueas tromboosi tõttu terve parem käsi, väljaandele Reuters. „Ma elan oma elu täpselt nagu kõik teised kahe käega. Ma ei ole piiratud, võin teha kõike, mida tahan.“

Seitsmeaastaselt alustas ta kohalikus spordiklubis lauatennise mängimist ja enne, kui ta arugi sai, kuulus ta juba 11aastaselt noortekoondisesse. Just selle spordiala harrastamist näebki sportlane oma meelistegevusena. Ta pole kindlasti mingi tavaline amatöör: paraolümpialt on tal ette näidata Rio de Janeiro olümpia pronks ja Tokyo mängude hõbemedal. Pariisi paraolümpialt jahib ta oma „kogusse“ lisaks kulda ning soovib kaasa lüüa ka nelja aasta pärast Los Angeleses. Parasportlaste seas juhib brasiillanna maailma edetabelit, aga üldarvestuses on ta 181. kohal.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?