„AINUS EUROOPA AKEN VENEMAALE!“ Narva piiripunktis kehtib rangem kontroll ja looklevad hiidpikad järjekorrad

Angelina Lon, 10. august 2024

Narva piiri tollikontroll muutub sujuvalt põhjalikumaks. Piiriületust ootavad reedel Peetri platsil silma järgi umbes 300 inimest. „Mingit eriolukorda praegu pole. Järjekorrad on tavapärased,“ ütleb Narva tollipunkti juhataja Ants Kutti.

Piiripunkti just saabunud narvalanna Svetlana ütleb, et järjekorrad pole siin midagi uut. Eesti läheb üle uuele korrale ning hakkab valitsuse otsuse alusel põhjalikumalt kontrollima idanaabri juurde suunduvaid inimesi. 8. august on uus verstapost üleminekus täielikule kontrollile. Sellele vaatamata pole 8. ja 9. augustiga midagi suurt muutunud.

„Ega ma eriti ei käi, mida ma passin siin järjekorras? Aga korra tekib vajadus sugulaste juurde minna,“ selgitab Svetlana. Tema märkas suuri järjekordi suve algul ning on nüüdseks juba nendega harjunud. „Meie siin Narvas oleme ainus aken Euroopast Venemaale. Oleme selle üle väga uhked. Üle maailma tulevad inimesed sinna! Terve maailm,“ ütleb Svetlana uhkelt. Ta prognoosib, et piiripunktini jõudmiseks tuleb tal seista umbes neli tundi. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?