Taylor Swifti Viini kontserdid jäid terroriohu tõttu ära: kahtlusalune tunnistas, et plaanis inimesi rünnata lõhkeaine ja nugadega

Toimetas Katharina Toomemets, 10. august 2024

Lauljatar Taylor Swift pidi sel nädalal terroriohu tõttu ära jätma kolm Viini kontserti, mis pidanuks toimuma kolmapäeval, neljapäeval ja reedel. Reuters kirjutab, et nüüd on kinni peetud üks Austria noormees, kes plaanis kontserdil enesetapurünnakut.

Põhja-Makedooniast pärit 19aastane mees tunnistas vahi all kõik üles. Ta on internetis vandunud truudust ISISele ning tema Ternitzis asuvast kodust leiti kemikaale, matšeetesid ja erinevaid tehnikaseadmeid, mille abil rünnakuks valmistuda. Mees tunnistas ka, et plaanis inimesi rünnata nii lõhkeaine kui ka nugadega. Kemikaalid, mis mehe kodust leiti, olla ta varastanud oma eelmisest töökohast.

Mehel oli plaan surmav rünnak korraldada Viini Ernst Happeli staadioni ees, kuhu oli oodata umbes 20 000 Swifti fänni. Lisaks temale võeti kolmapäeval vahi alla veel kaks noort inimest – 17- ja 15aastane –, kes samuti väidetavalt rünnakute planeerimisega seotud olid.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?