LEGOLAND: klotsiliigutajate meelispaik peidab endas ka ühte jälestatavat nurka

Marvel Riik, 31. august 2024

Taanimaa tuntuim lõbustuspark Legoland on mõnusalt kerge sissejuhatus lastele, kes tahavad avastada maailma, kus rööbasteed ei kulge tikksirgelt igavalt mööda maad, vaid teevad ameerikamäelikult õhus järske pöördeid, tõuse ja langusi.

Et lõbu ja adrenaliini pakkuvate atraktsioonideni jõuda tuleb seista järjekorras. Järjekorras tuleb seista juba Legolandi sissepääsu ees, sh siis, kui oled kohal enne avamist. Järjekorrad on mõistetavad. Taani suur Legoland asub väikeses linnas nimega Billund. Eesti mõistes võiks võrrelda olukorda sellega, et Paide küljel asub Lottemaa, mis on Pärnumaa originaalist vähemalt neli korda suurem. Billundis, kohe Legolandi kõrval, on ka lennujaam, mis teenindab iga-aastaselt miljoneid reisijaid, eeskätt just lõbustuspargi pärast. Paidest asub sama kaugel Mäo bussijaam, mis on kuulus selle poolest, et sinna keegi naljalt ei satu.

Järjekordadest ei maksa ehmuda. Isegi kui jõuda Legolandi pärast avavilet, liigub rahvamass sujuvalt ja kiirelt. Augustikuu teise töönädala alguses kulus ühel Eesti leibkonnal alla poole tunni, et parki pääseda. See mõjus julgustavalt arvestades asjaolu, millised rahvamassid (sõna otseses mõttes) liiguvad seal autoparklast lõbutsema.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?