TEATRIARVUSTUS | Natuke draamat, natuke komöödiat – Pärnu Suveteatri „Võrratu maailm“ jutustab valulikest asjadest helgel moel

Arlet Palmiste, 21. august 2024

Pärnu Suveteater on Pärnu Jahtklubi paadikuuris lavale toonud Tiit Palu lavastuse „Võrratu maailm“, milles mängivad Piret Laurimaa, Sepo Seeman ja Guido Kangur.

Pärnu suveteater on üks ütlemata kodune ja soe teater. Kaks perekonda on pannud seljad kokku, et oma suvepuhkus Pärnus juba kümnendat aastat järjest töiselt mõnusaks teha. Tiit Palu kirjutab ja lavastab. Piret Laurimaa ja Sepo Seeman mängivad. Enel Seeman toimetab kõige muuga. Eks vahel on ikka külalised ka laval. Seekord siis näitlejana Guido Kangur ja muusikuna Jaanus Jantson.

Piret ja Sepo õppisid ühel ajal Tallina Pedagoogikaülikooli näitejuhtimise erialal. Mõneaastase vahega. Eks sealt see tutvus alguse sai. Hiljem olid koos ka õpilasmalevas ja Endla teatris. Samal ajal õppis Pedas koorijuhtimist Enel Seeman. Seega said koolikoridoridest alguse mõned teisedki soojad tutvused. Siis oli Enel veel Kõrre. Eneli vend Olavi Kõrre osales muusikuna eelmises Suveteatri lavastuses „Sorgu tuletorni saladus“. Nüüd on muusikuks Jaanus Jantson, kelle abikaasa Merle õppis ka samal ajal näitejuhtimist. „Pere on väike, aga suur skandaal ...“. Seda ma silmas peangi, kui ütlen, et Pärnu Suveteater on kodune – kõik on omavahel ammused sõbrad ja tunnevad teineteist läbi-lõhki. Piret on ühes intervjuus maininud, et ta on Sepoga vähemalt sama palju suudelnud kui oma abikaasaga. Aga seda ikka laval. Veider igal juhul.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?