Laulasmaal avariis hukkunud 17aastaste poiste sõber: „Sain autovõtmed enda kätte, aga ta suutis need tagasi tõmmata.“

Merilyn Närep, 21. august 2024

„Ärkasime hommikul üles ja vaatasin, et ema oli mulle umbes 20 korda helistanud. Uudistes kirjutati, et autos oli kaks 17aastast poissi. Ta kartis, et see olin mina,“ kirjeldab pühapäeva varahommikul Laulasmaal hukkunud noormeeste sõber. Vaid mõnikümmend minutit enne avariid oli ta üritanud sõitma kippunud noorukilt autovõtmeid ära võtta.

Pühapäeva varahommikustel tundidel toimus Laulasmaal traagiline liiklusõnnetus, kus kustusid kahe 17aastase poisi eluküünlad. „Esialgsetel andmetel liikus 17aastase juhitud Volkswagen Laulasmaa poolt Tallinna suunas, kui seni teadmata põhjusel sõitis teelt välja vastu puud,“ rääkis Põhja prefektuuri operatiivjuht Lea Bärenson. Operatiivjuht lisas, et noormehed olid sõidukis kahekesi ja nõuetekohaselt turvavööga kinnitatud. Õnnetus juhtus kurvilisel teel, kus lubatud suurim sõidukiirus on 90 km/h.

Asja uurimiseks algatatud kriminaalmenetlust juhtiv Põhja ringkonnaprokurör Evelin Ansip-Kukk sõnab, et et avariist teatati politseile vahetult pärast selle toimumist. Seda tegi juhuslik mööduja. „Sündmuskohale jõudnud politseinikud leidsid sõidukist kaks 17aastast noormeest. Juhi kõrval istunud noormees hukkus sündmuskohal ja sõidukit juhtinud noormees suri pühapäeva õhtul Põhja-Eesti Regionaalhaiglas.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?