JAHT JOKKERILE | Eesti allilmaliidrit kuulati aastaid salaja pealt. Loe, milline sõim ja saladused jõudsid politsei protokolli

Helen Mihelson, Kristjan Väli, 21. august 2024

„Ma ei viitsi sinuga rääkida, raisk! Mina pean sinu eest kuradi kohustusi täitma,“ räuskab allilmajuht Valeri Ramjalg ehk Jokker oma kompanjoni peale, sest too on jälle juua täis ega maksa oma võlga ära. „Kurat, raisk. Saad aru, söön su ära, na***i,“ sõimab ta eesti ja vene keeles. Jokker ei tea, et samal ajal võtab politsei kogu tema jutu linti.

Poksis kõva löögiga kiilakas allilmaliider Valeri „Jokker“ Ramjalg – kes mõisteti juuli alguses ligi kuueks aastaks vangi – on elanud aastate jooksul pingelist, kuid seejuures võrdlemisi glamuurset elu, kuhu on pikitud nii grupeeringute omavahelist draamat kui ka tippjuhile kohast murede lahendamist ja diplomaatiat. Hea pildi sellest maalib Jokkeri grupeeringu kriminaalasja toimik, milles on üles tähendatud aastate jagu salajase jälitustegevuse vilju.

Jokkeri kamraadide omavaheliste telefonikõnede, SMSide, kuid ka ühiste restoranikülastuste ja niisama koosviibimiste pealtkuulamise raportid paljastavad, kuidas kohalike mafioosode igapäev keskendus mitte niivõrd kuritegevusele, vaid peaasjalikult argimuredele – ühel on mured naisega, teisel jällegi tuju südant puistata ja kolmas maadleb joomahoogude küüsis. Kõvasti arutatakse omavahel ka selle üle, kellel on parajasti jamasid politseiga.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?