„NÄGIN HIIGLASLIKKU HALLI PILVE.“ Politsei uurib keemiatehases toimunud plahvatust, kus sai kannatada veokijuht

Angelina Lon, 15. august 2024

Teisipäeva õhtul toimus Kohtla-Järvel keemiatehases plahvatus, mistõttu süttisid veoauto ja laadimisruum. Veokijuht viidi haiglasse. „Haisu järgi oli juba aru saada, et midagi tõsist põleb,“ räägib kohalik naine.

Viru Keemia Grupi (VKG) Kohtla-Järve tootmishoone asub tööstusrajoonis. Elumaju ümberringi eriti pole. Päästeameti maja asub üsna lähedal: mõnesaja meetri kaugusel. VKG kommunikatsiooni- ja turundusjuht Irina Bojenko ütleb, et plahvatus juhtus põlevkiviõli tootmise kõrvalprodukti veoautosse laadimisel ning sellest süttisid nii auto kui laadimisruum. „Plahvatuse tõttu sai paraku kannatada veoautojuht, kes toimetati haiglasse meditsiinilise abi osutamiseks. Asjaolud, plahvatuse põhjused ning kahjude suurus selgitakse välja uurimise käigus,“ sõnab ta.

Ida päästekeskuse kommunikatsioonijuht Annely Oone ütleb kolmapäeva lõuna paiku, et praegu pole andmeid ei kahjude ega tulekahju põhjuse kohta. „Piirkonna elanikele antud põlengu puhul ohtu ei olnud ega ole ka praegu, sest põleng oli tootmisterritooriumil lokaalne,“ rahustab ta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?