Henri Drelli ootab Portlandis ees veel kõvem konkurents, kui oli Bullsis: treeninglaagris on võib-olla üks mees temast praegu tagapool

Kaspar Koort, 15. august 2024

Henri Drell rügas kaks hooaega väsimatult Chicago Bullsi G-liigas mängivas sõsartiimis Windy City Bullsis ning kolmandal ehk mullusel hooajal sai tehtu tasuks kahesuunalise lepingu, mis lubas tal platsile joosta ka NBA-s. 24aastane ääremängija soovinuks Chicagos jätkata, ent kolmapäeval sai teatavaks, et ta on sõlminud hoopis mittegaranteeritud treeninglaagrilepingu Portland Trail Blazersiga.

Mida see maakeeli tähendab ja millised võiks olla meie mehe võimalused närida end sisse eelmisel hooajal NBA läänekonverentsis viimaseks jäänud tiimi? Kuigi praegu ilutseb Drelli pilt kenasti ka Trail Blazersi ametlikul kodulehel esindusmeeskonna koosseisu seas, siis NBA asjatundja Otto Oliver Olgo sõnul ei tähenda see automaatselt, et eestlane saabki kohe hakata koos DeAndre Aytoni, Jerami Granti ja teiste tiimi kuuluvate staaridega NBA platsidel mürgeldama.

„Suure tõenäosusega tähendab see leping, et kui treeninglaager läbi saab, jätkab Henri Drell oma karjäär Portland Trail Blazersi G-liiga meeskonnas. Tavaliselt sõlmivadki klubid augustis-septembris nii-öelda natuke ripakile jäänud noormängijatega treeninglaagrilepingu: see annab tiimile õiguse viia mängija hiljem otse oma G-liiga tiimi. Muidu peaks ta osalema G-liiga draft’is,“ selgitas Olgo.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?