TIPPSOTSIDE KAVAL PLAAN: ostame oma laste erakoolile linna rahaga maja!

Nils Niitra, 15. august 2024

Mida teeksite Tallinna linnapea või abilinnapeana, kui peaksite valima, kas laiendada juba aastakümneid karjuvas ruumikitsikuses tegutseva ning laienduse järele lausa röökiva Kalamaja põhikooli maja või soetada selle asemel lähedal asuva erakooli hoone? Eelisjärjekorras ikka linnakool, eks? Aga kuidas käituksite siis, kui erakoolis õpivad teie enda lapsed, nagu linnapeal Jevgeni Ossinovskil ja abilinnapeal Madle Lippusel?

Ent see ei ole veel kõik – ka kolmas sots, Tallinna abilinnapea Kaarel Oja on olnud kooliga tihedalt seotud, varem lausa nõukogu liige, seal on õppinud ka tema lapsed. Sotsiaaldemokraatide kodulehel märgib ta muu hulgas, et on löönud kaasa Avatud Kooli käivitamises.

Tasub lisada, et Ossinovski abikaasa kuulub ka Auna 6 asuvas majas tegutseva Avatud Kooli hoolekogusse. Kooli kodulehelt leiab intervjuu, milles Ossinovskite kiidusõnad ei taha otsa lõppeda: „Olime Avatud Kooli ideest ja kontseptsioonist kuulnud juba enne kooli sündi ning elasime sellest ajast alates kooli arengule väga kaasa,“ räägivad lapsevanemad. „Kasvatame oma lapsi sünnist saati kakskeelsetena, mistõttu pakub Avatud Kool meie jaoks just seda õiget ja toetavat keskkonda.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?