ÕL VIDEO | OSKAB UKSIGI AVADA! Kelly Sildaru Türgist päästetud kutsikate emast sai teraapiakoer: tööl kõik kiidavad

Merilin Lutsar, Video: Hannes Dreimanis, 5. september 2024

Kadri koos oma koerte Röömu ja Mamaga.

(Hannes Dreimanis)

„Kohe kui nägin artiklis Mama pilti, teadsin, et ta on minule. Mul on kõikide päästetud koertega olnud selline sisetunne,“ räägib Kadri, kes võttis enda hoole alla Kelly Sildaru Türgist päästetud kutsikate ema Mama. Kuidas neil aga kooselu sujub?

Möödunud aasta oktoobrikuus tegi vigursuusataja Kelly Sildaru sotsiaalmeedias üleskutse, et soovib päästa Türgi tänavatelt kuus kutsikat koos emaga. Kuulutus jõudis läbi artiklite ka Tartumaal elava Kadrini, kellel on varasemalt aastatepikkune kogemus tänavakoertega ning kes tundis kohe ära, et just kutsikate emast Mamast võiks saada tema pere uus liige. Päästetud neljajalgse lugu on ehe näide sellest, kuidas hädasolija märkamine võib aidata keerata tänavakoera elus hoopis uue lehekülje. Mama on viimased viis kuud elanud Eestis ja kuigi esialgu võttis kohanemine nädalakese aega, on ta tänaseks uue elukeskkonnaga harjunud.

„Koertel on uskumatu kohanemisvõime, parem kui inimestel,“ jagab Kadri oma kogemust. Alguses oli Mama siiski arg ja ettevaatlik – esimesel päeval ei julgenud ta isegi välisuksest sisse tulla ja viibis vaid esikus, kuid juba järgmisel päeval hakkas ta uue koduga harjuma, liikudes tasapisi ka teistesse tubadesse. Usalduse puudumist pole koeral aga Kadri sõnul olnud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?