KOKKUHOID KESKKONNAAMETI MOODI: tööle võeti 2000eurose kuupalgaga riietur

Angelina Lon, 5. september 2024

Bioloog ja kirjanik Kristel Vilbaste kandideeris tänavu veebruaris keskkonnaametisse tööle. Ta sai eitava vastuse – riietuse vanemspetsialisti ametikoha jaoks oli ta ametnike sõnul ülekvalifitseeritud. Aga miks keskkonnaametile üldse riietur ja veel nii kõrge palgaga?

Keskkonnaamet otsis tänavu talve lõpus riietuse vanemspetsialisti. Kristel Vilbaste ütleb Õhtulehele, et kandideeris tööle pigem ajakirjanduslikust huvist: ta tahtis aru saada, millega riietur keskkonnaametis peab tegelema. Vilbaste pääses isegi vestlusele. „Ma olin hästi ette valmistunud, esitasin hästi palju küsimusi, et mis see amet endast kujutab ja mida seal tegema peab. Nad küsisid minult üsna vähe,“ sõnab ta.

Pealegi tundus talle kohe kahtlane, et riietuse spetsialist nii palju palka saab. Ka nõudmisi oli sellisele töökohale omajagu: õmbleja või rätsepa voi riietuse tehnoloogia alane eriharidus, vähemalt kolmeaastane töökogemus riietuse valdkonnas, töökogemus laoarvestuse pidamisel ja esemete väljastamisel, eesti keele oskus kõrgtasemel, valmisolek siseriiklikeks lähetusteks, B-kategooria juhtimisõigus, väga hea suhtlemisoskus ja pingetaluvus, väga hea MS Office'i kasutamise oskus, andmete sisestamise oskus. Vilbaste küll kinnitas vestlusel, et tegu on ta unistuse töökohaga, kuid asjapulgad otsustasid, et naine ei sobi, sest on ülekvalifitseeritud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?