Suurepärase stardi teinud Aron rammiti juba enne esimest kurvi rajalt välja

Kaspar Koort, 3. september 2024

Paul Aroni (Hitech) hooaeg FIA F2 sarjas jätkus Monza ringrajal süngetes toonides. Laupäeval piirdus ta sprindis 20. kohaga, pühapäevases põhisõidus jäi ta aga raja kõrvale juba enne esimest kurvi.

Sprindis teenis Aron ka 10sekundilise ajakaristuse, kuna oli põhjustanud kokkupõrke Barbadose piloodi Zane Maloney'ga (Rodin). Õnneks suutis Aron seejärel omal jõul boksi sõita ning sestap liideti need kümme sekundit juurde eestlase sprindi lõppajale ning tänasesse põhisõitu need edasi ei kandunud.

Põhisõidu start õnnestus Aronil peaaegu ideaalselt. Kolmandalt positsioonilt lähte saanud eestlane möödus kohe Isack Hadjarist (Campos) ning jõudis samale joonele esikohalt startinud Maloney'ga, kuid siis sai meie noormehe sõit ka läbi. Seitsmendalt kohalt startinud hispaanlane Pepe Marti (Campos) asus uljalt eessõitjate skalpe võtma – ta oli paraku aga nii uljas, et sõitis juba enne esimest kurvi eestlase vormelile tagant sisse. Aroni masin jäi raja äärde ja omal jõul enam edasi ei liikunud. Sellega oli eestlase võidusõit lõppenud ning asjaolu, et Marti teenis kohtunikelt avarii põhjustamise eest 10sekundilise ajakaristuse, teda ilmselt just liiga palju ei lohutanud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?