Karol Mets täitis Norras vireldes paberile pandud unistuse, järgmine eesmärk seisab koduukse kohal

Rasmus Voolaid, 3. september 2024

Koos Karl Jakob Heinaga Eestis väiksemat sorti jalgpallibuumi tekitanud St. Pauli keskkaitsja Karol Mets armastab unistada. Senise elu tähtsaim eesmärk ehk pääs Saksamaa kõrgliigasse on nüüd tehtud, kirja on läinud aga juba järgmine.

Metsa karjäär oli loogilist radapidi üles liikumas, kuni ta otsustas 2020. aastal sõlmida Saudi Araabia kõrgliigaklubi Al-Ettifaqiga kolmeaastase lepingu. See aga ei tähendanud siiski tema teekonna lõppu. Aasta pärast oli ta Euroopas tagasi ja hakkas Bulgaaria kaudu uuesti üles rühkima. Mõne kuuga tõestas ta end Sofia CSKAs piisavalt, et teenis lepingu Zürichiga, kelle ridades krooniti ta Šveitsi meistriks. Sellele järgnes juba laenuperiood St. Paulis, kes ta mullu suvel välja ostis. Sel kevadel kroonitigi ta juba Hamburgi klubiga Saksamaa esiliiga meistriks ja ees ootas unistuse täitumine ehk mängimine Bundesligas.

„See on väga suur saavutus, et kaks Eesti mängijat on korraga tippliigades. See on suur tunnustus meile mõlemale,“ ütles Mets. „Me pole kunagi Heinaga olnud arrogantsed tüübid, vaid pigem teeme pea maas rasket tööd.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?