Marju Karin oma lapsepõlvest: käisime isaga poes vargil, sest süüa ei olnud

Toimetas Anete Tolli, 3. september 2024

„Kui teie lapsed jäävad noorelt rasedaks ja teis on jõudu, aidake neid, ärge tõugake neid kunagi ära,“ räägib 15aastaselt rasedaks jäänud Marju Karin (47) Vikerraadio saates „Käbi ei kuku…“ Marju paljastab, et tema lapsepõlv möödus isaga suitsu tõmmates ja koolist poppi tehes. Nälja kustutamiseks käis ta oma isaga poes vargil.

Nelja lapse ema ja mitme kõrgharidusega naine Marju Karin räägib raadiosaates, et kõigele vaatamata oli tal ilus lapsepõlve. „Ema käis tööl, aga isa hästi tööl käia ei tahtnud. Temal olid muud huvid. Me vaatasime vene sõjafilme ja lugesime raamatuid. Hakkasin lugema kolmeaastaselt. Tänu sellele on mu teadmised kooliteadmistest väga palju erinevamad. Isa lasi mul koolist poppi teha. Selle asemel sukeldusime raamatute maailma, mängisime malet ja tagusime kaarte. Mingis vanuses tegime ka suitsu koos,“ meenutab Karin, kellel olid ka õde ja vend, aga nemad elasid mujal.

Karin räägib, et kuni viienda klassini ta väga koolis ei käinudki. „Olin selline tüüp, kes viis kuud koolis ei käinud ja nelja kuuga tegi asjad järele. Lisaks paar nädalat suvetööd,“ tõdeb Marju, kellele aitas isa kirjutada puudumistõendeid. Kõigest hoolimata sai ta koolid lõpetatud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?