SUURSAADIKU KOLUMN | Manchester Cityt võib murda vaid vigastuste laine või karistus

Ross Allen, Suurbritannia suursaadik, 18. september 2024

Nüüd, kui Inglismaa kõrgliiga on pärast koondisepausi tagasi ja kõik meeskonnad on neli mängu pidanud, on võimalik anda esialgne hinnang liiga edenemisele. Mis on eelmisest hooajast muutunud, kellel läheb hästi ja halvasti ning kuidas äsja edutatud meeskondadel läheb? 

Muutunud pole see, et Manchester City on endiselt väga domineeriv. Nad on võitnud kõik neli kohtumist ja Haaland lööb keskmiselt värava iga neljakümne minuti järel. Nad löövad ka erinevat tüüpi väravaid: mõnikord keeruliste söödukombinatsioonide, mida Guardiolalt ootame, tulemusena ja mõnikord lihtsalt Edersoni pikast söödust, misjärel ja Haaland lööb kaitsjad lihtsalt eest minema, enne kui skoorib. See on nii muljetavaldav kui ka natuke igav! Näen Cityt liigas kaotamas vaid siis, kui neil on palju vigastusi või kui nende rahaasjade uurimine toob kaasa punktide mahaarvamise. 

Teisest viiendani on meil Arsenal, Newcastle, Liverpool ja Aston Villa, kes kõik on sellega päris rahul. Nagu ma hooajaeelselt ennustasin, on Arsenali kaitse muljetavaldavalt tugev. Näib, et Saliba ja Gabriel armastavad oma põhitööd, kaitsmist, ja tähistavad tõeliselt, kui nad peatavad teise meeskonna rünnaku. Teised kaitsjad võivad olla loovamad, kuid mulle meeldib sellist pühendumist näha! Arsenali avapäeva viik Brightoniga maksis neile kaks punkti, kuid peale selle läheb neil hästi. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?