JUHTKIRI | EOK PRESIDENDI VALIMISED: aitab meile juba pendliga tüüpidest!

Ohtuleht.ee, 18. september 2024

Mis võiksid olla Eesti spordi katusorganisatsiooni ehk EOK juhi tähtsaim(ad) roll(id)? Õhtuleht noppis alaliitudelt hulga huvitavaid vastuseid. Muu hulgas sooviti, et vähem oleks onupojapoliitikat ja hiljem keegi kätte ei maksaks, kui pukki sai isik, kelle poolt alaliit ei hääletanud. Kui madalad ootused!

Jõhkralt väljendudes on asi lihtne. Kui pole noortesporti, millest tekivad harjumused, võime oma unistuse Team Estoniast ja medalitest unustada. Superkoondisi ja -ootusi väärt sportlased ei teki iseenesest, vaid rahva üldise liikumisharjumuse parandamisega. Meile on meeldinud vaadata näiteks Põhjala (Norra, Rootsi) inimeste laulupeolaadset käitumist talispordialadel: nad on harjunud seda tegema imikueast saati, igaüks oma võimetele vastavalt.

Meie spordisüsteem vajab tõhusamat ümbervaatamist, kogu protsessi keskmes peaks olema inimene. Alustagem lastest. Sporditoetused ei saa olla sotsiaaltoetused stiilis „muidu pole inimesel tööd“, vaid me peame vaatama, et need tingimused loodaks sinna, kus on vajadus.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?