Armutult paisuv jalgpallikalender on tõuganud superstaarid streigi veerele

Mart Treial, 18. september 2024

Rahvusvahelise tippjalgpalli uputus on võtnud nii karmid mõõtmed, et etenduse peategelased ehk mängijad püsivad veel vaevu pinnal. Kui kalender hõredamaks ei lähe, järgneb streik, kinnitas Manchester City hispaanlasest keskpoolkaitsja Rodri.

Profimängijate huve esindava FIFPro hiljutine raport jõudis karmi tõdemuseni: alanud jalgpallihooaeg tõotab tulla töökoormuse mõttes aegade raskeim. Pole ka imestada, sest täna algava UEFA Meistrite liiga põhiturniir koosneb nüüd kuue mängu asemel kaheksast ning FIFA reformis õnnetut klubide MMi selliselt, et meeskondi ootab suvel 32 osalejaga kuu aja pikkune turniir. Siiani oli see seitsme klubiga kümmekonna päeva pikkune üritus, mida Euroopa ja Lõuna-Ameerika parimad alustasid poolfinaalist.

Rodri näitel: kui Manchester City juhtub klubide MMil jõudma finaali, siis ootab teda 11 kuu pikkune hooaeg. Juhtuvad Man City ja Hispaania koondis olema igal turniiril edukad, võib Rodri saada selle aja jooksul kirja 77 mängu, mis teeks keskmiselt 7,7 mängu kuus ehk sisuliselt iga nädal kaks kohtumist.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?