Rekordiline toetussumma paneb Alar Rikbergi õlule ekstrasuured pinged

Kaspar Koort, 18. september 2024

Kui üldjuhul on meie pallimänguklubide eestvedajad viimastel aastatel nentinud kalki fakti, et keeruline majanduslik olukord teeb eelarve kasvatamise väga keeruliseks, siis Tartus võrkpalli-asja ajav SK Duo sai teisipäeval teada anda ajalooliselt suurest sponsorlepingust. Nimelt toetab Bigbank neid järgmise kolme hooaja jooksul summaga, mis maksimaalselt võib küündida 762 500 euroni.

Bigbank on võrkpalli toetanud juba viimased tosinkond aastat ja nagu märkis Bigbank Eesti juht Johanna Pechter, näeb nende pikem strateegia ette, et toetamist jätkatakse ka siis, kui alanud tsükkel läbi saab. Nimelt toetatakse nüüdsest nimisponsorina lisaks SK Duo esindusmeeskonnale ja -naiskonnale ka klubi noori ning kui järelkasv on juba võetud, siis tuleb need ka üles kasvatada, nagu märkis SK Duo mänedžer Hendrik Rikand.

Eelmisel kolmel hooajal toetas Bigbank SK Duot kokku poole miljoni euroga. Märgatavalt suurenenud toetussummas on üheks oluliseks märksõnaks eurosari: sellega aidatakse katta eurosarjas mängimisega seotud kulutusi ning kui Euroopas ollakse edukad, tõuseb vastavalt sellele ka toetus klubile. Tõsi, selles, milline on Bigbanki minimaalne (ehk n-ö garanteeritud) toetus järgmise kolme aasta jooksul, läksid Pechteri ja Rikandi nägemused mõnevõrra lahku. Kui Pechteri sõnul on see 600 000 eurot, siis Rikand ütles summaks 700 000 eurot.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?