TARTU ÖÖELU SUREB VÄLJA? Vabanki sulgemine peegeldab muutunud pidutsemisharjumusi

Merilyn Närep, 25. september 2024

Tartu ööklubi Vabank sulgeb pärast 11aastast tegevust uksed, viidates kohtuvaidlustele ja muutunud klubikultuurile. Omanike sõnul on noorte pidutsemisharjumused muutunud ning rahapuudus ja linna toetuse puudumine suretab väiksemad ettevõtted välja.

Tartu ööelu sai kõva hoobi, kui populaarne ööklubi Vabank teatas sulgemisest. Vabanki juhatuse liige Ronald Blumenau: „Eestis on olukord absurdne, kus isik, kes ei ole hoone omanik ega hoone valdaja, võib ikkagi ruume välja üürida. See on tekitanud meile palju probleeme, mis lõpuks päädisid kohtuvaidlustega – viimane piisk karikas.“

Lühidalt oli asi selles, et Vabank oli Ülikooli 8a hoones allüürnik, kes rentis ruume kinnistu üürnikult, kellel oli omakorda rendileping omanikuga. Üürnik aga vahetus ja ühel hetkel oli Vabankil kehtiv leping nii uue kui ka endise üürnikuga, kes siis üritasid omavahel kokkuleppele jõuda. 28. aprillil 2020 esitas Vabanki majandav ettevõte Weekend Club maakohtule hagi, nõudes 29 029 euro suuruse rendi tagasimaksmist. Juhtum jõudis lõpuks välja riigikohtusse, kus otsustati, et Weekend Club jääb rahast ilma. Kohus leidis, et firma oli lepingutingimustega ise nõustunud ning seetõttu puudus õigus raha tagasi nõuda.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?