„KOLLEKTIIVNE PUTIN“ | Oleg Samorodni: kes on need, kelle soovituste põhjal Kremli kääbus otsuseid teeb?

Oleg Samorodni, publitsist, 25. september 2024

Ekslik on arvata, et Vladimir Putini kadumisega muutub Venemaal kohe midagi paremaks. Või loota, et Kremlisse ilmub rohkem tervet mõistust. Fakt on see, et tegelikult teeb Kremli kääbus ainult neid otsuseid, mida talle soovitatakse või mida teevad tema eest teised persoonid. Sellel inimgrupil on kõik organiseeritud kuritegeliku grupeeringu tunnused. See ongi seesama kurikuulus „kollektiivne Putin“, kes tegelikult Venemaad valitseb.

Pärast Putini tegevuse analüüsimist jõudsid paljud eri riikide psühhoanalüütikud ühemõttelisele järeldusele, et Venemaa praegune valitseja on äärmiselt rumal inimene. Tarkuse kriteeriumiks ei ole eruditsioon ega haridus, tarka inimest eristab rumalast oskus valida oma elus õiged prioriteedid. Lihtsamalt öeldes vastavad targa inimese soovid tema võimalustele. Aga lollil tekivad soovid lihtsalt taevast. Täpselt nii on ja Putiniga.

Asjaolu, et Venemaad valitseb loll, muutub – kuigi väga aeglaselt – ilmseks üha suuremale hulgale venelastele. See protsess kiirenes märgatavalt pärast Venemaa täiemahulise sõja algust Ukraina vastu. Üha enam venelasi näeb, et kõik Putini välja kuulutatud „sõjalise erioperatsiooni“ eesmärgid pole mitte ainult saavutamatud, vaid täitunud täiesti vastupidistelt oodatule: Ukraina ei desarmeerunud, vaid sai planeedi üheks militariseeritumaks riigiks, Ukraina „denatsifitseerimine“ viis ukraina rahvuse ühtsuseni, riigina saavutas Ukraina maailmas enneolematu autoriteedi, NATOga ühinesid „igavesti neutraalsed“ Rootsi ja Soome. Ja mis kõige tähtsam, Putini tegevus muutis teoreetilised arutelud Venemaa kokkuvarisemise võimaluse üle praktiliseks perspektiiviks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?