Pajaroog – toit, millega ebaõnnestumine on peaaegu välistatud
Sügis on kaasa toonud jaheduse ja niiskuse – nüüd tahaks küll kuuma tummist rooga! Üks lihtsamaid viise sooja ja tõhusa toidu valmistamiseks on kõik komponendid vastavalt valmimisele patta hauduma panna. Nii valmib pajaroog, mis ergutab maitsemeeli ja soojendab keha. Käes on parim pajaroogade aeg!
Pajaroog on üks tänuväärne toit, mis nõuab vähe vaeva ja ettevalmistusaega, kuid selle hautamiseks peab samas küllaldaselt aega varuma. Roa eeliseks on mahlasus, läbi haudunud ained ja rikkalik maitse. Hautist võib reeglina veel järgmiselgi päeval soojendada, sest selle maitseomadused aina paranevad.
Pajaroa puhul ei pea ajama koostisosade ega koguste asjus retseptis näpuga järge – valmistamisel saab eksperimenteerida ja improviseerida, kõik see tuleb maitsele ainult kasuks. Retsepti tasub võtta pigem ideede andjana, millele saab oma maitse järgi sisu ja mekki anda.