GALERII | SAAREMAA PEAKOKKADE PILGU LÄBI: millega tänavune Eesti toidupiirkond profid pahviks lõi?

Kersti Eero, 24. august 2024

„Ei tasu minna Türki, tasub minna Saaremaale,“ kinnitab tippkokk Inga Paenurm, et kolleegidel läksid silmad suureks, kui nad nägid, mida kõike sealt leida võib. Saaremaa, Muhu ja Ruhnu on tänavu valitud Eesti toidupiirkonnaks ja kenaks traditsiooniks on saanud, et maitsete aasta puhul teevad ka meie peakokad aasta toidupiirkonnale tiiru peale.

„Kõik on nii hingega asja juures, et väga keeruline on kedagi esile tuua,“ tõdeb Eesti peakokkade ühenduse (EPÜ) president Taigo Lepik pärast paaripäevast ringsõitu Saaremaal.

„See, mida Saaremaal tehakse, on ikka väga vinge. Ja millest kõike tehakse! Kõiki neid asju, mida kohalikud väiketootjad pakuvad, ei jõua siinkohal üles lugeda. Aga näha, kuidas toorpiimast tehakse juustu, puhta vee peal kasvatakse kala ja punavetikatest tehakse tardainet, on äge,“ toetab Vabariigi Presidendi kantselei peakokka Taigo Lepikut kolleeg Koit Uustalu GMP Pühajärve restoranist. Tema vaimustust maailma ainukese punavetikast tardaine tootja juures nähtu üle jagab ka Fotografiska sous chef Cätlyn Priks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?