Jaak Ahelik: „Millegipärast inimesed usuvad meediat, arste ja autoremondilukkseppi. Kolm eluala, millest üldjuhul ise midagi ei jaga.“

Jaanus Kulli, Fotod: Erki Pärnaku, 24. august 2024

„Mässumeelne olen ma alati olnud,“ tunnistab Jaak Ahelik (65), kes 15aastaselt esimest korda trummide taha istus. Muusikalist haridust omamata on ta mänginud pea kõigis Tallinna kõrtsides, teenides nõukogude inimese kohta ulmelist raha. See võimaldas tal tuhande rubla eest saada haiglas endale neerukivid ja pääseda Vene kroonust, mis teda pärast pedast eksmatrikuleerimist kohe kummitama hakkas.

Jaagu mässumeelsus lõi uuesti lõkkele koroonakriisi ajal, kui tast sai maski- ja vaktsiinivastane. Viimastel aastatel põgeneb ta aga Eestist enda sõnul siin valitseva liberalismi, oma rahvast mitte hoolimise, pidev keelustamise ja maksustamise eest pooleks aastaks Mehhikosse. Ta on skeptiline ka Euroopa Liidu ja NATO suhtes.

Usutavasti teatakse sind eelkõige kui Magnetic Bandi, Muusik Seifi ja Ultima Thule trummarit. Mäletad sa, millal esimest korda trummide taha istusid?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?