Lasnamäe vanemaks esitati Moskva kiriku fänn

Laur Uudam, 29. august 2024

Sotsid tegid ettepaneku nimetada Lasnamäe linnaosa vanemaks Julianna Jurtšenko, kes on varem sellel kohal töötanud usina keskerakondlasena. Ta on töötanud ka Põhja-Tallinna linnaosa vanema asetäitja ja kohusetäitjana. Jurtšenko on lõpetanud Eesti ettevõtluskõrgkooli Mainori ärijuhtimise eriala, personalijuhtimise kõrvalerialaga. Jurtšenko põli Keskerakonnas lõppes eile, sisse on antud avaldus sotside liikmeks astumiseks.

Samas on Jurtšenko tähelepanu pälvinud mitmete huvitavate sammude ja avaldustega. Nimelt korraldas Lasnamäe linnaosa valitsus veel sel kevadel tasuta bussisõite Moskva-meelse õigeusukiriku Kuremäe kloostrisse. Samas olid teised bussisõidud Eesti eri kohtadesse tasulised. Kas Lasnamäe linnaosa toetab patriarh Kirilli püha sõda lääne vastu?

Jurtšenko lubas tasuta Kuremäe sõitude jätkumist. „Lasnamäe linnaosa valitsus on korraldanud neid ekskursioone juba aastaid ning loodetavasti jätkuvad need ka tulevikus,“ teatas ta kriitika peale. „Kuremäe kloostris teenivad jumalat meie Eesti inimesed ning kloostril on pikk ja huvitav ajalugu, mille tõttu inimesed kogu Eestist soovivad seda külastada,“ pajatas Jurtšenko. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?