Ma ei viitsi enam! Kuidas ületada kohtinguväsimus

Kaire Kenk, 28. september 2024

Mida ette võtta, kui iga kohting lõpeb fiaskoga? Kas langetada oma kriteeriume-nõudmisi või leppida terveks eluks vallaliseks jäämisega? „Lootust ei tohi kunagi kaotada. Kuid kui miski pole tänase päevani teie jaoks rahuldavalt toiminud, siis suure tõenäosusega ei hakka see samal viisil ka edaspidi toimima. Ehk teisisõnu – tuleb muuta taktikat,“ soovitab psühholoog Ülli Kukumägi.

Olete taas lubanud õhtul kohtingule minna, ehkki sisimas tunnete, et kohe kuidagi ei viitsi? Või kardate, et uus tuttav, kes kohtinguportaalis on seni tundunud vägagi põnevana, osutub päriselus tüütuks ja igavaks ning kohting järjekordseks ajaraiskamiseks? Või pelgate hoopis, et inimene enam ei helista, ehkki ta teile väga meeldib? Või ei soovigi te tegelikult mitte kedagi oma ellu, kuid ei taha pettumust valmistada oma vanematele ega sõpradele-tuttavatele, kes teile aina uusi ja uusi kohtingukaaslasi otsivad?

„Väga levinud on mõtteviis, et kohtingutel käimine kuulubki vallalise elu juurde. Et vallalised otsivad paaniliselt elukaaslast üksindusest pääsemiseks,“ ütleb ajakirjale Eeva seksuoloog Sari Hälinen. Tegelikult võib teie vallaline sõber või sõbranna olla kohtamas käimisest üdini tüdinenud. Või koguni kibestunud, sest ta lihtsalt ei leia endale meeldivat kaaslast.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?