KANAMAKS: maksab vähe ja valmib kiirelt, aga maitseb hästi
Kersti Eero, 16. november 2024
„Mulle tõesti meeldib maksa maitse,“ ütleb Toidutare üks retseptimeistreid Tiina Lebane. Kõige muretumalt ja kiiremini saab tema sõnul toidu valmis kanamaksast. Ka oleks raske leida teist nii rahakotisõbralikku lihakraami, millest süüa teha.
Kuigi Tiinale meeldib igasugune maks, kasutab ta põhiliselt kanamaksa. „Kui seamaks võib vahel kibedavõitu olla, siis kanamaks on mõnusalt maheda maitsega ja veisemaksa pole eriti müügil, “ tõdeb ta.
„Kanamaksal peaaegu puuduvad kelmed ja sestap ei kulu selle puhastamisele kuigi palju aega. Ka küpsetamine või hautamine läheb ruttu,“ kinnitab Tiina, et kanamaksast saab argiõhtul kiiresti maitsva kõhutäie. „Hauta maksa kas või-õli segus, tomatises kastmes või koorekastmes, ikka tuleb maitsev.“