22 JUHTUMIT | „JÄRGMISEL KORRAL TULEN NOAGA.“ Alaealine kurjategija kägistab, lööb hambaid välja, urineerib ohvri peale, peksab jalgadega näkku. Kuidas süüdlasi karistati?

Priit Pärnapuu, 5. november 2022

Kas Pärnumaa alaealiste tüdrukute peksuvideod on erandlikud või juhtub nii tegelikult tihti, lihtsalt üldsus sellest ei tea? Toome lugejate ette 22 juhtumit, mis on kohtulahendini jõudnud viimase kolme aasta jooksul. Ettevaatust: alaealiste kurjategijate vägivalla kirjeldused on äärmiselt häirivad!

Õhtuleht otsis välja kohtulahendid, kus alaealist süüdistati kehalises väärkohtlemises, mis on juriidiline vaste peksmisele. Alaealistega seotud kohtulahendid leiab üpris lollikindlalt üles karistusseadustiku § 87 alusel. Alaealistele karistusi täie rauaga, vähemalt üldjuhul, ei määrata. Tegu ongi paragrahviga, mille alusel saab kohtunik tavapärased karistused asendada alaealistele mõeldud mõjutusvahenditega. Kui kohtuotsuses on viide sellele paragrahvile, siis vähemalt üks süüdistatavatest oli väga suure tõenäosusega alaealine.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?