SÕJAKOKKUVÕTE | Droon hävitas kiievlanna moosid

Ohtuleht.ee, 12. september 2023

Drooniterror Ukraina pealinna kohal. Esmaspäevase seisuga näis, et Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un oli teel Vladivostoki poole. Vene diktaator Vladimir Putin kavatseb temalt ilmselt manguda sõjalist abi Venemaale.

  • Vladivostokki reisib Kim soomusrongiga. Tema reisi katab teatav salapära, erinevalt tema eelmisest Vladivostoki-visiidist ei lehvi linnas Põhja-Korea lipud. „Ütleb paljugi, et Venemaa peab pöörduma sellise riigi nagu Põhja-Korea poole, suurendamaks oma kaitsevõimekust sõjas, mida arvas nädalaga läbi saavat,“ kommenteeris Associated Pressile Valge Maja julgeolekunõunik Jake Sullivan.

  • Rääkides reisimisest, siis Putin, keda rahvusvaheline kriminaalkohus (ICC) süüdistab sõjakuritegudes, võib osaleda järgmisel aastal Rio de Janeiros toimuval G20 tippkohtumisel vahistamist kartmata, ütles Brasiilia president Luiz Inácio Lula da Silva. Brasiilia on aga ICC liige ja peaks seega olema kohustatud vahistamiskäsule alluma.

  • Pühapäeva varastel tundidel tabas Kiievit ulatuslik droonirünnak. Ukraina teatas, et õhutõrjesüsteemid tulistasid Kiievi poole saadetud 33 Iraani droonist alla 26. Droonirusud langesid taevast alla mitmes pealinna rajoonis. Kiievlanna Ljudmõla kirjeldas Reutersile, et kuulis droonide põrisemist, sellele järgnes lööklaine, mis purustas tema kortermaja aknad ning hävitas ka tema aknalaual olnud hoidiste purgid. „Väga hirmutav kogemus, ma ei oska seda õieti sõnadessegi panna,“ sõnas ta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?