MAISILABÜRINDIKS ON NOA LAEV: kas lihtsalt palju vihma või Eesti vajab päästmist?

Arvo Uustalu, Fotod: Aldo Luud, 27. august 2024

Põltsamaa lähistele hiigelsuurele maisipõllule rajatud labürindi tänavuseks teemaks on Noa laev. Seal vaatavad vastu siga, karu, jänes, elevant, kass, koer, kaelkirjak, hiir, madu, varblase moodi lind ja mõistagi kits. Sarapiku talu pererahva sõnul on tõlgendamise küsimus, kas teema valiti selle järgi, et kallab nagu oavarrest, või on inimestel viimane aeg põgenemislaeva ehitada.

Laeva pääsenud loomad on siiski lõbusa näoga, eriti kärssnina. Labürinti leida on lihtne: Tallinna-Tartu maanteelt Uuevälja külani on sirget teed pidi üheksa kilomeetrit, maanteele on pandud ka mõned viitenooled.

Maisitalu parklas võtab külalisi vastu ebaselge sugupuuga suur pruun koer. Kogenud ajakirjanik taipab kohe, et kui turismitalu peni, siis kindlasti sõbralik. Loom osutub tõesti sõbralikuks, kuid nagu veidi hiljem selgub, on see hoopis naabrikoer, kes on end ketist lahti rebinud ja naudib külalistega suhtlemist. Talu enda koerad on tagaaias kinni. Järgmisena hakkab silma taluperemees Kaspar Sakk, vanade traktorite kollektsionäär.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?