„Ravimid tuleb enne reisi üle vaadata.“ Apteegid hakkavad peagi välja andma olulist tunnistust

Sirje Maasikamäe, 27. august 2024

Reisile minnes tuleb hoolikalt üle vaadata ka oma ravimikott. Võib-olla on seal selliseid, mille kaasavõtmisel peab kaasas olema Schengeni tunnistus? Septembri algusest jõustub kauaoodatud muudatus, mis teeb selle taotlemise inimestele oluliselt lihtsamaks.

Kui teistesse riikidesse reisides peab narkootiliste ja psühhotroopsete ravimitega kaasas olema retsept või arsti teatis, siis Schengeni alas on vaja Schengeni tunnistust.

Seni sai tunnistust taotleda Ravimiametist, kuid 1. septembrist saab seda taotleda kõikidest apteekidest. See on kauaoodatud muudatus, millest on kõneldud juba ammu. „Teenuse loogiline koht on apteegis,“ leiab Eesti proviisorapteekide liidu juhatuse liige Ly Rootslane. Nii on see ka mitmes Põhjamaa riigis. Enne reisi on inimesel tavaliselt kiire ja alles viimasel minutil võib meenuda, et ta kasutab ju ravimeid, millega reisimiseks on vaja Schengeni tunnistust. Ravimiametiga suhtlemine võttis aega, kuid apteeke on Eestis väga palju ning need on avatud ka õhtuti ja nädalavahetuseti.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?