JUHTKIRI | Mersuga sein sirgeks

Ohtuleht.ee, 27. august 2024

Võru viimase aja jubedaim õnnetus, kus tüübi poolest luksusautode klassi kuuluv mersu sõitis möödunud nädalavahetusel varajastel tundidel elumaja seina maha, meenutab vana nõukaaegset nalja Vene tankist. Sõidab Berliinis Pankowi äärelinnas kellegi kööki sisse, komandör pistab pea välja ja küsib viisakalt: „Vabandage, kuidas saab siit Friedrichstrassele?“ Peremees vastab: „Võtke nüüd suund puhvetkapi peale, sõitke otse kuni Spree sillani ja veidi enne silda paremale.“

Nali on ammustest aegadest leevendus ja lohutus, kui olud kurjad. Inimestele, kes jätavad avariiolukorras kannatanud abita ja erinevalt Vene tankistist esimese asjana jalga lasevad, kuulub põrgus eriline koht. Seadustes samuti – sündmuskohalt lahkumine on karistust karmistav tegur. Pealtnägijate tunnistuste kohaselt 20. eluaastates tüüpe, kes Võrus möödunud laupäeval pärast magamistoas „auto parkimist“ koiduhämaruse varjus jalga lasid, polnud esmaspäevase seisuga veel kindlaks tehtud.

Ent kuna sõiduriist, vana S-klassi mersu jäi sündmuskohale, on niidid võimalike sõitjateni kenasti tuvastatud. Auto omanikuga on juba kontakt saadud. Loodetavasti selgitab politsei varsti välja ka selle, kelle lähikondse raske jalg roolis gaasi vajutas. Ja küllap oli seinarammijatel hinge all lisaks suveöö ja äsjamöödunud täiskuu kuraasile ka mõni promill või muu joovastav tegur. Seda enam, et maja polnud isegi kurvi peal, tee oli sirge.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?