KUIDAS LASTEAIAKS VALMISTUDA? Õpetaja: mida rohkem laps iseendaga hakkama saada proovib, seda parem

Katharina Toomemets, 27. august 2024

„Lasteaeda minek on lapsele nagunii stress ja seda on natuke palju, kui kõik uued asjad korraga tulevad. Mida rohkem laps endaga hakkama saada proovib, seda parem,“ annab Tallinna Asunduse lasteaia õpetaja Eeva Kütt (32) Õhtulehe podcast’is „Beebipalavik“ soovitusi, kuidas valmistada oma võsuke ette lasteaeda minekuks.

„Ma ei teagi, kust mul tuli mõte minna õpetajaks õppima, aga ilmselt on see veres – ka mu ema on õpetaja. Õppima minnes tundus kõik nii loogiline ja sain aru, et see on täiesti minu teema. Ma väga armastan oma tööd,“ ütleb Eeva, sära silmis. Alushariduse pedagoogikat tudeerides andis Eeva erinevates lasteaedades ka tantsutrenne ning talle hakkas just Asunduse lasteaed väga meeldima. Nüüdseks on ta seal töötanud juba 8 aastat. „Mulle meeldis väga sealne lapsest lähtuv kasvatus ja koostöö peredega.“

Millest siis alustada, kui on aeg lasteaeda minna? Eeva ütleb, et alustuseks võiks kodus rääkida, mis lasteaed on. „Kui jalutate mõnest lasteaiast mööda ja näete lapsi mängimas, räägi, et see on vahva koht, kus lapsed koos käivad ning seal on toredad õpetajad, kes teiega mängivad.“ Ka võiks võimalusel käia mänguväljakutel ja -tubades, et laps harjuks vaikselt teiste lastega ja sellega, et ka mänguasju tuleb jagada. Ning võimalusel jätta laps mõne teise täiskasvanu hoida, et võõrastega olemine uus asi poleks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?