GALERII | Eesti võrkpallikoondis marssis ühe jalaga EM-finaalturniirile. Peatreener Rikberg: veel kolmapäeva õhtul olime suures kriisis ...

Rasmus Voolaid, Kalevi spordihall, fotod: Remo Tõnismäe, 27. august 2024

Eesti võrkpallikoondis alistas suve viimases mängus kodupubliku ees 3 : 0 Horvaatia ning astus sellega suure sammu EM-finaalturniiri suunas. Mis kõige tähtsam – hea tulemus saavutati oivalise mänguga ja seda vaatamata väga keerulisele nädalale.

Sisuliselt otsustas Eesti mängu saatuse ära juba esimeste minutitega. Kiirelt mindi ette 8 : 2 ning avageimi valitseti seisuga 25 : 16. Teises geimis kordus sama muster pea identselt – Eesti haaras kiirelt 5 : 1 eduseisu ning lähemale horvaadid enam ei pääsenudki. Teine geim võideti seisuga 25 : 19.

Kolmandas geimis nägi Kalevi spordihalli kogunenud publik lõpuks ka pingelist duelli. Seekord oli Eesti ees 9 : 4, aga siis hakkas juhtuma ja eestlased keskendusid vahepeal enda asemel ka kohtunikele. Nii jõudis Horvaatia 13 : 13 ja 18 : 18 viigiseisuni, aga juhtima ei pääsetud. Kolmas geim kuulus Eestile seisuga 25 : 22.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?