GALERII JA REPORTAAŽ | Missised taas valitud ehk Kuidas ma enesele üllatuseks iludusvõistluse žüriisse sattusin

Anna-Maria Veidemann-Makko, Fotod: Remo Tõnismäe, 27. august 2024

Tiina Jantson on missivalimisi korraldanud 33 aastat. Pühapäeva õhtul toimub Kadrioru kunstimuuseumis järjekordne Missis Estonia finaal ja mõned tunnid enne selle algust on Jantson ametis oma hiiglaslikuks meigisalongiks muudetud Sixtina modellikooli aulas – jumestajad annavad pintslitele kuuma ning lokitangid auravad.

20 eri vanuses kaunitari on vaja veel kaunimaks teha. Tiina ise on viimaste hulgas. Meigitoolis istudes ajab ta telefoni teel korralduslikke asju. „Hea, et saan ka silmad ja patsi pähe, muidu olen nagu tuust nende kaunite daamide kõrval. Nädal otsa on meil olnud kõikvõimalikud üritused, nii meigi- kui soengukoolitused, naised on sätitud ja ilusad. Mina aga sisuliselt dressides, sest kogu aeg on vaja midagi korraldada. Iga aasta küsin endalt, miks ma seda ikka veel teen ja siis hakkan otsast peale, sest tänu, mis nendelt naistelt tuleb, on hindamatu,“ räägib Jantson.

Meik peal, võtab ta sõõmu aknalaual päikese käes soojenenud keefirist ja hakkab siis kingikotte ning kõlareid tassima. Kogu korraldus ja kaadervärk on tõesti Tiina õlul. „Tegelikult on palju abiks eelmiste aastate iluduskuningannad ja ka saal sai ehitud missiste kätetööga. Sponsoreid, kes aitavad kingitustega, on palju. Meie osalejad on kinkidega üle külvatud. Kui keegi ka rahalise õla alla paneks, oleks veel toredam aga, muidugi olen tänulik kõigile toetajatele,“ räägib Jantson, kes kiirustabki juba auto peale, et võtta suund Kadrioru lossi, kus kohe peaproov algab.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?