ERAKORDNE KARJÄÄR AMEERIKAS! Oudekki Loone õde tõusis USA börsifirma peajuristiks

Anna-Maria Veidemann-Makko, 14. september 2024

Poliitik Oudekki Loone õde Piret teeb maailmas suuri tegusid. Mõned päevad tagasi kuvas Nasdaq ehk Ameerika väärtpaberibörs Pireti nime koos tiitliga Time Square'i südames asuva pilvelõhkuja esiküljel olevale suurele paneelile. Nimelt sai Piretist firma Altruist peajurist. „See on kolmekümne aasta pikkuse väsimatu töö tulemus!“ juubeldab Oudekki.

Altruist on kaasaegne varahaldur ja maaklerifirma, mille loodud tehnoloogia aitab iseseisvatel finantsnõustajatel oma tööd paremini teha. USAs on investeerimise ja väärtpaberite valdkond väga karmilt reguleeritud ning peajuristina on Piret Loonel väga suur vastutus, sest firma edukus ja tulevik oleneb just temast.

Õde Oudekki Loone tunneb õe üle suurt uhkust. „Mul on väga hea meel, et ta sellisel positsioonil on, sest ta läheb alati särama, kui talle suurt intellektuaalset pingutust nõudvad ülesanded ette panna. Finantsvaldkond ning õiguslik regulatsioon koos on kõrgem pilotaaž – ühelt poolt väga abstraktne, teiselt poolt aga väga käegakatsutavate praktiliste tagajärgedega. Lisaks sellele on Piret tegelikult ka inimeste inimene – ta on väga hea institutsioonide üles ehitaja, suurte tiimide ning inimeste juht,“ kirjeldab Oudekki oma õde.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?