SUVI OSSINOVSKI MALEVAS | Lapsevanem: pojale pakuti hallitanud pirukaid ja maksti tööpäeva eest mõned eurod

Kristofer Seema, 14. september 2024

„Ühel päeval poiss helistas ja ütles, et ta teenis täna kuuetunnise tööpäeva eest 2,5 eurot. Oli suhteliselt masenduses,“ kirjeldas Ardi oma poja suvist malevakogemust. Noorte tööandjaks olnud Mustikmari OÜ kuulub Triinu Ossinovskile ja tema abikaasale, Tallinna linnapeale Jevgeni Ossinovskile.

Ardi sõnul läks tema 15aastane poeg malevasse taskuraha teenima. See ei edenenud aga plaanipäraselt juba esimesest päevast alates. Kuigi alguses oli juttu, et valida saab heakorratööde ja marjade korjamise vahel, siis poisil tegelikult seda võimalust polnud. Kõik pidid marju korjama. „Tuli välja, et mustikaid eriti pole. Parimad korjasid kolm-neli kilo päevas. Palka arvestati korjatud kilode põhiselt. Minu poiss saigi päevas kaks kuni viis eurot. Ega see just motiveeriv pole. Leppisime kokku, et pidagu nädal aega vastu,“ ütles Ardi.

Pärnumaal Tootsi malevarühmas oli noorte tööandjaks Mustikmari OÜ. Ettevõtte juhi Triinu Ossinovski sõnul langetab tema ise kõik ettevõtet puudutavad otsused ning tema abikaasa Jevgeni Ossinovski on ettevõtte vähemusosanik. Triinu Ossinovski oli malevas ise kohapeal. Tema sõnul ei töötanud malevarühm ühelgi päeval kuus tundi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?