HÜVASTI, KODULAEN JA KOMMUNAALMAKSED! Matkabussiga Euroopas seiklev paar: pole küll karjääri, kodu ega tööd, kuid oleme õnnelikumad kui kunagi varem

Merilin Lutsar, 12. oktoober 2024

Aasta eest pakkisid seiklushimulised Keili Jermann (32) ja Enno Kruusimägi (36) oma maise vara kokku, soetasid matkabussi ning otsustasid Euroopat avastama minna. Elu matkabussis on täis vabadust, seiklusi ning võimalusi, mida koduriik lihtsalt ei paku. „Kui keegi küsib, millal me hakkame „päris“ elu elama, siis ma ei saa sellest küsimusest aru. See, mida praegu elame, ongi meie päris elu. Oleme õnnelikumad kui kunagi varem,“ tõdeb Keili.

Keili ja Enno on jõudnud oma seiklusega Horvaatiasse – selja taga pilku püüdmas kristallselge veega Aadria meri. Just sellistes looduskaunites paikades nad ennast sisse seavadki, et aeg maha võtta ja teineteise seltskonda nautida. Kui paljud inimesed unistavad mugavast ja stabiilsest elust, kus kõik vajalik on käeulatuses, siis Keili ja Enno on valinud hoopis teise tee. Elu matkabussis tähendab loobumist paljudest mugavustest, millega enamik meist harjunud on. 

„Meil on matkabussi katusel päikesepaneelid, aga kui vaja, käime pesemas jõusaalis. Meil on võimalus teha ka välidušš, kuid külmematel aegadel on jõusaal tõesti päästerõngas,” selgitab Enno. Just oma neljarattalises on nad pidanud ööbima isegi 10 miinuskraadiga.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?